• Работим за пълноценно качество на живот.

 • Нашата мисия

  Виждаме живот, богат на стоки, продукти и услуги, които почти не се отличават едни от други и беден на моменти, събития и преживявания, които ни карат да се чувстваме специални.

   

  Виждаме среда, която постоянно ни напомня, че е време за промяна и развитие, а сме заобиколени от хора, за които промяната и развитието означават собственото им спасение от всичко около тях.

  Виждаме как липсата на връзка между личния успех и обществения успех води до разбирането, че или се жертваме в полза на обществото, или (в по-честия случай) жертваме обществото в наша полза.

   

  Затова искаме да стигнем другаде - там, където желанията на хората се срещат с нуждите на обществото.

   

  За да го постигнем, няма да предложим това, с което вече сме заобиколени от всички страни. Няма да създадем поредните продукти или услуги, който да се борят за място и внимание сред хиляди подобни на тях. Няма да започнем поредната инициатива или проект, който върви по вече отдавна утъпкани пътеки и да очакваме, че ще постигнем различен резултат.

  Ще отидем много по-далеч. Ще последваме радикалната идея, че можем да променим света около нас с желание, а не с принуда.

   

  Животът ни е низ от преживявания, свързани с хора, с предмети, с места и ситуации. Качеството на тези преживявания е определящо за качеството ни на живот много повече, отколкото всички статистически индикатори, взети заедно. Затова постигаме истинска промяна не когато сме принудени, а когато нямаме търпение да я видим и усетим, защото ни носи нещо неповторимо. Не когато трябва да жертваме личните си желания и амбиции заради нея, а когато тя се случва в синхрон с тях.

   

  Преживяванията са се превърнали в лукс, защото всички индустрии постоянно се опитват да ни убедят, че им отнема много повече усилия да създадат нещо лично, цялостно и специално. Но те не са само за тези в първа класа. Не са привилегия за тези, които могат да си ги позволят. Не са свързани единствено със скъпи предмети, VIP услуги или далечни дестинации. Те са средство за постигане на социални иновации - нови начини, по които решаваме социални проблеми, без да жертваме индивидуалната амбиция и стремеж на всеки един от нас.

  Нашето универсално човешко право гласи следното: “Всеки има право на пълноценно качество на живот, което допринася за личното развитие и заедно с това въздейства на обществото и средата”.

   

  Ние сме Багра и работим за това пълноценно качество на живот.
  Елате с нас.

 • Екип

  Хора с различен поглед върху процеса -
  от креативно мислене до оперативно изпълнение.

  Георги Камов

  Георги Камов е винаги готов да промени света около себе си и затова го е превърнал в основно занимание. Преди да основе Багра е един от създателите на първата българска консултантска компания за иновации Nextdoor. През 2013-та публикува "Дестинация номер едно", където отговаря на въпроса в какво България може да е най-добра в глобален мащаб. В момента пише "Дестинация Европа", където основният фокус е бъдещето на Европейския съюз. Георги е мотивационен лектор, презентатор на три TEDx конференции и на множество други събития, на които говори за иновации, социална промяна и нови начини за разрешаване на стари проблеми. Консултирал е широк кръг компании и организации - от Алианц България до Община Варна. Експерт по външната политика на ЕС към източните й съседи, включително и с период на работа във Външно министерство. Баща на две щастливи деца. Повече за него на www.about.me/gkamov.

   

  LinkedIn / Email

  Елина Желева

  Елина Желева е основател на първата агенция по дизайн мислене в България - designthinking.bg. След 10-годишен разнообразен професионален опит, тя се обучава на дизайн мислене в двете водещи институции за този новаторски метод в Европа и САЩ - HPI School of Design Thinking и престижното Stanford d.school. Елина наскоро се завърна в България и активно популяризира принципите на Human Centered Design в публичния сектор, неправителствените организации и сред стартиращи и вече утвърдени компании. Специалист по дизайн и преживявания в авиационната индустрия. Най-често пише в Medium.

   

  LinkedIn / Email

  Ангел Спасов

  Ангел Спасов е строител на общности и coworking евангелист. Има дългогодишна практика в НПО и политическите комуникации, опитът от които впоследствие прелива в малки, пробивни предприятия. Съосновател e на КЕКС (Кулинарно-експериментален колектив "София"), технологичната компания Easymatic и е част от първоначалния екип на Betahaus | Sofia. Амбицията му да създава общности го отвежда в НДК, където е директор на Национален център за дигитална култура. Предстои му откриване на пространство за приобщаване към съвременните технологии, целящо да служи като свързващо звено между широката публика и екосистемата на дигиталното предприемачество и креативните индустрии. Фен е на чистите като сълза на сърна концепции и на дръзката комуникация.

   

  LinkedIn / Email

  Цветелина Камова

  Цветелина Камова е специалист по управление на проекти - от първоначалната идея до готовата реализация. Има сериозен опит в енергийната сфера с фокус върху регулирането на пазарите на природнен газ в Енергийната харта, координирането на външните отношения и установяването на нови партньорства за "Овергаз Инк.” АД, подпомагане на създаването на Българска асоциация природен газ (БАПГ) и управление на проекти на частни инвеститори във възобновяеми енергийни източници. Повече от пет години Цветелина инициира и развива нови бизнес проекти към разнообразни национални и международни инвеститори. В продължение на две години е собственик и управител на сватбеното ателие Atelier Voila!. Създател на детската образователна игра Red Paper Plane. Фен на Монтесори.

   

  LinkedIn / Email

 • Годишни финансови отчети

  2018 г. / 2017 г. / 2016 г. / 2015 г. / 2014 г.

 • Минута за вдъхновение.

  Абонирайте се за нашия имейл бюлетин, за да следите всичко най-ново, което правим.